+32 475 26 24 80 info@appelperslerouge.be

Appelpers Lerouge heeft een mobiele fruitpers!

De Mobiele Fruitpers Zevergem

De mobiele fruitpers is een grote vrachtwagen met alle voorzieningen voor het wassen en persen van het fruit én het pasteuriseren en opvullen van het sap in het Bag-In-Box systeem.

Wij staan tijdens het oogstseizoen op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen zoals bijvoorbeeld de Eurotuin in Ophasselt, en Merelbeke, de kinderboerderij d’Oude Smelterij in Torhout, Gemeente Bornem, provinciaal domein De Helix in Geraardsberge, de gemeente Affligem, op verschillende locaties in Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen en natuurlijk ook op onze thuisplaats te Zevergem (nabij Gent). Maar ook op tal van andere plaatsen!

Voor een overzicht van de locaties kan je onze agenda raadplegen. Op voorhand reserveren is wel noodzakelijk want het persen van 75kg appels neemt al gauw 20 minuten in beslag en de tijd is dus beperkt.

Werking van de Mobiele Fruitpers.

De appels en/of ander fruit en groenten zoals peren, aardbeien, rode bieten, druiven, … worden in een grote wasbak gewassen – hier gebeurd een controle door onze medewerkers die er het slechte fruit tussenuit halen, daarna afgespoeld en via een transportband naar een molen gebracht. Het fruit wordt vermalen en dan door een reeks van rollen geperst waarbij het pulp van het sap wordt gescheiden. Op dit moment kan men zachte fruitsoorten zoals aardbeien toevoegen (die dienen immers niet vermalen te worden vooraleer ze te persen). Men kan ook (ontdooid) diepgevroren fruit toevoegen. Na het persen word het sap kortstondig gepasteuriseerd op minstens 80° Celsius en dan onmiddellijk verpakt. Wij gebruiken als verpakking het Bag-in-Box systeem: Dat zijn de kartonnen dozen met het kraantje zoals in de handel vaak voor wijn gebruikt wordt. U kan kiezen voor 3 of 5 liter dozen. Dit hele proces neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Dus, letterlijk “Klaar terwijl U wacht”!

Wassen en spoelen van de appels

Afvullen van het sap in zakken

Grote hoeveelheden appels of ander fruit?

Bij grote hoeveelheden eigen fruit (vanaf 5 ton) komen we naar u toe.

Noodzakelijke voorzieningen voor het plaatsen van de Mobiele Fruitpers:

  • Verharde ondergrond van 12m lengte en 7,50m breedte
  • Stroomvoorziening 400 volt en minimum 16 maar best 32 ampère
  • Drinkwatertoevoer via Geka of Gardena® aansluiting met voldoende druk (min 2bar) en waterafvoer
  • Afvoer van de pulp
  • Aanvoer van de appelen vrij van rotte vlekken of schimmel tot aan de pallox-kipper

Bijkomende diensten:

  • Wij kunnen ook fruit ontpitten en nectar maken (vooraf te bestellen)
  • Afvullen in 3, 5 en/of 20 liter bag-in-box
  • Afvullen in glazen flessen van 1000ml tot 200ml (vooraf te bestellen)
Share This