Fruit Persen tot natuurtroebel appelsap van eigen oogst
De mobiele fruitpers uit ZEVERGEM maakt van uw eigen fruitoogst een natuurtroebel sap. Dat kan ofwel bij ons op de kwekerij vanaf 75kg of op een locatie bij u in de buurt. De locaties worden medegedeeld via onze agenda.
Voor beide dient vooraf een afspraak gemaakt te worden via mail info@appelperslerouge.be of tel 0475/26 24 80
Uw fruit wordt gewassen, vermalen, geperst, kortstondig gepasteuriseerd op min 80°C en verpakt in bag-in-box terwijl U wacht. Het proces duurt ongeveer 20 minuten voor 100kg
Zo ben je gegarandeerd zeker dat het Uw sap is!
Van 7 à 10kg fruit ( afh van de rijpheid en het soort fruit) komt ongeveer 5l natuurtroebel sap, dat min. 1 jaar houdbaar blijft in een gesloten verpakking bij een temperatuur tussen de 0 en 15°c. Eens geopend 60 dagen koel houdbaar.
GEEN EIGEN FRUIT?
dan kan je terecht bij Fruitbedrijf Cocquyt of Richard-Demeulemeester of Fruit Lambrecht -Baert tijdens de Plukweekends
Belangrijk om weten
01
De vruchten mogen niet beschimmeld of rot zijn
maar gestoken of afgevallen vruchten zijn geen probleem, als ze maar binnen de week geperst worden
02
De appels en peren mogen niet te zacht of te melig zijn
hoe harder het fruit, hoe hoger het rendement sap en hoe helderder uw sap. Uw appelen zijn bv. rijp als de pitjes donkerbruin zijn van kleur.
03
Om het smaakpallet van uw sap te verruimen kan je zoete met zure variëteiten mengen.
Enkele mogelijkheden tot mengen van fruit:
- 30% harde peren en kweepeer met appels
- 15% zwarte bes, rode bes, bosbes, aardbeien, krieken, kersen of rode bieten met appels.
- 10% braambessen, rabarber, druiven, pruimen, framboos met appels.
04
Wat met fruit dat vroeger oogst klaar is
Fruit zoals aardbeien, krieken (ontpit), kersen (ontpit), rabarber, aalbes, framboos, pruim (ontpit) zijn meestal vroeger oogstklaar. Deze kan men het best invriezen en op een later tijdstip in combinatie met appels laten persen. Het ingevroren fruit dient voor het persen volledig ontdooid te zijn.
Mogelijkheden van verpakking




BIB 5 Liter
BIB 3 Liter
Pouch 1,5 Liter
Fles 1 Liter
10 – 100 dozen €6,00
> 100 dozen €5,50
mix +10% m.u.v. peer
hergebruik doos – €0,50
15 – 100 dozen €4,50
101 – 200 dozen €4,30
> 200 dozen €4,10
mix +10% m.u.v. peer
hergebruik doos -€0,30
30 – 100 zakjes €2,90
> 100 zakjes €2,60
mix +10% m.u.v. peer
mogelijk vanaf 300kg
200 – 500 flessen €1,55
> 500 flessen €1,40
mix +10% m.u.v. peer
flessen kunnen verpakt worden in doos /12st of krat/6st indien beschikbaar
Sap laten bezinken
Het appelsap is natuurtroebel m.a.w al de voedingsstoffen zijn aanwezig in het sap. Indien je geen bezinksel wil in het sap, kunnen we het sap laten bezinken en op een later tijdstip het sap komen ophalen ( mits meerprijs)
Persen zonder pasteuriseren
Wijn of cidermakers kunnen het fruit laten persen zonder pasteuriseren. We vullen dan af in eigen vaten of bidons.
€0,70/liter ( >100 liter €0,50/l)
Opgelet
Per lot ( min 75kg) keuze uit 1 verpakking ( dus niet EN, maar OF 1.5l of 3l of 5l)
De Prijs is inclusief verpakking, Btw & verpakkingsheffing. Betalen kan CASH / PAYCONIQ met de bankapp